Michel Hemelaar m.hemelaar@vathorstcollege.nl

Na een carrière in de bouw en het openbaar vervoer, bleek onderwijs toch aan mij te trekken. Nieuwsgierigheid is een belangrijk motief voor mij geweest en die nieuwsgierigheid wil ik graag aan leerlingen overbrengen: verwondering, soms zelfs verbazing. Dan zoeken naar een verklaring en filosoferen over de vraag: wat kun je er verder mee? Scheikunde (als onderdeel van science) is een vak waar je dat goed kunt toepassen. Liefst zo praktisch mogelijk: met voorbeelden die relevant zijn in het dagelijkse leven.

Misschien daarom vind ik kokkerellen heerlijk; een beetje experimenteel afwijken van recepten of zelf wat ik elkaar knutselen met restjes. Over het algemeen zijn mijn vrouw en drie kinderen tevreden met het resultaat. Ik zou wat vaker creatief bezig willen zijn, maar daar komt het niet zo van. Gelukkig haal ik ook veel plezier uit mijn sport volleybal, maar verwacht niet teveel van het niveau.

Open dagen Vathorst College
De open dagen zijn op woensdag 15 en donderdag 16 februari 2017. Klik hier om de flyer voor de open dagen van 2017 te bekijken.